2017. június 22., csütörtök

Szilánkok 7 - Néha téved az ember

Emmánál a férje pontosan egy negyed évszázaddal volt idősebb. Mikor összekerültek Dezső 55 éves volt, de 10 évvel fiatalabbnak látszott. Jó módot tudott biztosítani a fiatal feleségének. Mind a kettőjüknek, ez a második házassága volt. Emma a kis fiát az anyja gondjaira bízta. Dezsővel kezdetben jól éltek. A férfi Emmát a tenyerén hordta. Kényeztette, kiszolgálta és ő, ezt el is várta. Sokat utaztak, szórakoztak. A férfi ahová lehetett, a feleségét mindig magával vitte. Egy alkalommal egy vállalati bulin ismerte meg Emma, Dezső egy munkatársát, Rudit. Ettől kezdve, nem érezte jól magát a férje mellett. Megkereste Rudit telefonon, aki örömmel beleegyezett egy találkozásba. Ezután kezdetben ritkán és csak rövid időket, később egyre gyakrabban és hosszú órákat töltöttek együtt. Ez már a férjnek is feltűnt, de mikor megtudta, hogy miről van szó belátta, hogy nem tud ellene tenni, hiszen Rudi csaknem 20 évvel fiatalabb nála. Így hát szemet hunyt, kénytelen volt elhinni a felesége rengeteg túlórázását, később a két napos kiszállásait. Egy idő után Emma maga mesélte el a szerelmi kapcsolatát Rudival. Végezetül flegmán odavetette, ha a férjének kifogása van ellene, akkor Rudihoz költözik. Dezső azonban nem kifogásolt, vállalta, hogy az eddigi szerepkörben megmarad vele.

Jóval később, viszonylag rövid betegeskedés után Dezső, 78 éves korában elhunyt. Emma csak a divat kedvéért gyászolta. Egyébként úgy érezte, hogy most kezdődik számára igazán az élet. Ledöbbent, mikor Rudi az összeköltözési javaslatára, azt mondta, hogy: „minden továbbra is így jó, ahogyan eddig csinálták! Miért kellene ezen változtatni?” Tehát csak annyi lett a változás, hogy szabadon határozhatták meg, hogy mikor melyikük lakásában töltik az éjszakát, hetenként 1-2 alkalommal. Így telt el néhány év. A nyári szabadságukat együtt töltötték Olaszországban.

Egyszer Emma összetalálkozott Rudinak egy kollégájával, ő felhívta a figyelmét arra, hogy van náluk egy Zsuzsa nevű elvált asszony, aki nagyon igyekszik a férfi figyelmét magára terelni és úgy néz ki, hogy nem is sikertelenül. Emma ezen csak nevetett és fennhéjázó magabiztossággal a következőket mondta: „azt hiszi, hogy most megijesztett engem!? Pedig 15 év alatt volt szerencsém ahhoz, hogy az én Rudim kapacitását megismerjem és azt kontrollálni is tudjam!”Azért hazafelé menet, Emma egy kicsit eltűnődött ezen a beszélgetésen. Estére várta Rudit magához. Elhatározta, hogy a vacsorával most jobban kitesz magáért, mint eddig. Ettől egy kissé megnyugodott. Sietett haza. Szépen megterített és gondosan asztalra rakta a sok finomságot. Virág és gyertya sem hiányzott. Egy új, érzelemben gazdag CD-lemezt is elővarázsolt. Az órára nézett, Rudi késik, ez nem jellemző rá. Ideges lett. Feltárcsázta a lakás számát, de nem vette fel senki. Többször próbálkozott, de eredménytelenül. Elment a férfi lakására, nem nyitottak ajtót. Egy szörnyű, álmatlan éjszaka után, reggel bement Rudi munkahelyére. Ott sikerült megtudni, hogy Rudi Zsuzsával egy hónapra Olaszországba utazott vakációzni.

Az olaszországi utazás befejezése után, Zsuzsa feladta a lakását és Rudihoz költözött.

Kiss Lászlóné

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése